Intentieovereenkomst

Op vrijdag 15 januari 2016 is een overeenkomst getekend tussen Energiecoöperatie Dordrecht en de coöperatieve vereniging Drechtse Wind. Hierin is de intentie uitgesproken om samen één of meerdere windmolens in Dordrecht te realiseren en exploiteren. Als alles volgens planning verloopt zal de eerste windmolen komen op Krabbegors in Dordrecht.

De overeenkomst werd tijdens een bijeenkomst in Duurzaamheidsfabriek getekend door wethouder Rik van der Linden en directeur HVC Dion van Steensel namens Energiecoöperatie Dordrecht en door Jan de Keijzer van Drechtse Wind.

Verduurzaming Dordrecht

Naast het leveren van een bijdrage aan de verduurzaming van de gemeente Dordrecht is het uitgangspunt om draagvlak, burgerparticipatie en burgereigenaarschap van de windmolen(s) te maximaliseren. De realisatie en ontwikkeling van de windmolen(s) is in handen van de Energiecoöperatie Dordrecht (ECD) in samenwerking met Drechtse Wind. Zij neemt initiatieven voor het vergroten van draagvlak voor windenergie onder inwoners van Dordrecht. Die initiatieven bestaan uit zowel het informeren over windenergie als het bieden van de mogelijkheid te participeren in de windmolen(s).

Iedereen kan meedoen

Drechtse Wind is een coöperatieve vereniging. Iedereen in de Drechtsteden kan meedoen: bewoners, bedrijven en organisaties kunnen zich aansluiten voor 10 euro per jaar. De leden kunnen participeren in, meebeslissen over de bouw en delen in opbrengsten van de windturbine(s). Aanmelden kan op www.drechtsewind.nl.